dimecres, 10 d’octubre del 2012

Reflexió segona setmana; article

Personalment crec que aquesta lectura ens dóna una gran quantitat d’informació sobre les noves tecnologies i el paper que juguen a l’actualitat, de la mateixa manera que cada revolució ha influït de manera decisiva en els diferents moments de la societat. No obstant, un fet que m’ha cridat l’atenció és que la tecnologia no és l’element determinant en la configuració de la societat, però si que fa possible aquest tipus en concret, ja que les tecnologies han anat evolucionant de manera simultània i simbiòtica.
No obstant, per molt que aquestes noves tecnologies hagin suposat un gran nombre de millores, encara que aquestes no es distribueixen de manera igualitària, per aquest motiu trobo molt interessant que ens preguntem quina és la influències que han de tenir les noves tecnologies en la societat de la informació. Així doncs, inspirant-nos en les perspectives en d’Etxebarria, penso que hem de superar els comercials que ens intenten transmetre a través d’aquestes i emprar les tecnologies al servei de la humanitat, per fer-nos ciutadans crítics i amb garanties d’èxit i felicitat, en compte de consumidors amb una necessitat i desig de posseir més i mes bens, possessions i objectes materials.
No obstant, actualment ens trobem en una societat en que els interessos de les grans corporacions imperen la nostra realitat. De manera que si volem canviar i millorar la nostra realitat social, hem de tenir ben present les característiques de la societat en la que ens trobem i a través de fer conscients a aquestes noves societats, multialfabetitzant-los i educar-los en valors i fent-los crítics i capaços de prendre les seves pròpies decisions.
 Així doncs, si la possibilitat de canviar la nostra societat cap a un futur millor recau en gran mesura en les nostres mans, la dels educadors i de la comunitat educativa en general, hem de ser ben conscients d’aquests fenòmens socials i educar de manera conseqüent, adaptant-nos a les necessitats d’una societat de la informació, no d’una societat industrial.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada